Oevers Seine Parijs autovrij

De burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoë heeft het dan nu eindelijk voor elkaar. De oevers van de Seine in Parijs worden autovrij. De oevers worden weer exclusief voor voetgangers en fietsers en dus ook iedereen die aan het genieten is van een heerlijke stedentrip Parijs.

Sinds de jaren 60 zijn de oevers van de Seine in het bezit genomen door het drukke autoverkeer in Parijs. Dit terwijl de oevers van de Seine al een tijd op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. De burgemeester van Parijs, Delanoë had er een missie van gemaakt om dit te veranderen. Overigens is de burgemeester ook al de drijvende kracht geweest achter de kunstmatige standjes aan de Seine, de zogenaamde Paris Plages. Tot nu toe werden alle pogingen van de linkse Bertrand Delanoë om de oevers terug te geven aan de wandelaard en fietsers gedwarsboomd door de rechtse regering in Frankrijk. De overwinning van François Hollande bij de verkiezingen in juni maakte hier een einde aan.

 

De burgemeester wil met zijn plannen de stad weer aantrekkelijker maken voor Parijzenaars zelf, maar ook voor de toeristen die jaarlijks in grote stromen genieten van een mooie stedentrip.
 

 

Gepubliceerd: 13 augustus 2012
Door: Stedentrip-Parijs.nl redactie