Bezienswaardigheden

Hier vindt u de leukste bezienswaardigheden van Parijs. Van de Eiffel Toren tot de Sacre Coeur van het Louvre tot de Notre Dame.

Bezienswaardigheden Parijs
Parijs is één van de leukste steden ter wereld om een bezoek te brengen. U vindt er grote musea, prachtige bouwwerken, gezellige café's en nog veel meer. Het zou te ver gaan, om alle bezienswaardigheden van Parijs uit te lichten. Hieronder wel een aantal leuke aanraders:

  • Eiffel Toren
  • Arc de Triomphe
  • Champs-Elysees
  • Sacre Coeur
  • Musée du Louvre
  • Centre Pompidou (Musee National d'Art Moderne)
  • Notre Dame Cathedral
  • Place de la Concorde
  • Disneyland® Paris

Eiffel Toren
Adres: Champs de Mars, 75007
De Eiffel Toren is gebouwd in 1889 voor een expositie. De Eiffel Toren was maar liefst 40 jaar het hoogste gebouw van de wereld. Nu kent iedereen het als het symbool van Parijs. Ook de Parijzenaren zelf houden van de Eiffel Toren. Dat is niet altijd zo geweest. Ze wilden de Toren zelfs afbreken.

Als het een onbewolkte dag is het uitzicht op de top van de Eiffel Toren echt geweldig. Het is ook mooi om de Toren 's nachts te bekijken. Hij is dan geheel verlicht. Veel reisorganisaties (vooral busexcursies) bieden dan ook een avondtoer door de 'lichtstad'. Er zijn 3 platforms waarvan u van het uitzicht kunt genieten. Op de 2e verdieping is het exclusieve restaurant Jules Verne gesitueerd. En op de bovenste verdieping vindt u een bar en souvenirshop.

Arc de Triomphe
Adres: Place Charles de Gaulle, 75008
Dit is waarschijnlijk na de Eiffel Toren het meest bekende 'plaatje' die bij Parijs hoort. In de Arc is een museum gevestigd waar u kunt zien hoe en wanneer de Arc is gebouwd. Bovenop de Arc is er een mogelijkheid om over de Champs Elysees te kijken. Ook ziet u vanaf hier Place de la Concorde, het Louvre en de 'Grande Arche de la Defense'.

Champs-Elysees
De Champs Elysees is een grote boulevard, die u wellicht wel kent van de laatste rit van de Tour de France. De boulevard rijkt van de Arc de Triomphe tot aan Place de la Concorde. het is een zéér chique straat met dure winkels and mooie café's. Vrijwel alle grote bekende modehuizen zijn aan de Champs Elysees gevestigd. Verder vindt u hier elegante hotels en dure restaurants.

Sacre Coeur
Adres: 35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018
Gratis genieten van een prachtig uitzicht over de stad Parijs. De kathedraal is gebouwd in 1870 op 200 meter boven zeeniveau. Overdag is het leuk om te slenteren in de straatjes rond de Sacre Coeur: Montmartre. Diverse kunstenaars, die bijvoorbeeld een portret van u kunnen schilderen. 's Avonds is het altijd gezellig druk op de trappen voor de Sacre Coeur.

Musée du Louvre
Adres: Entrance through Pyramid, Cour Napoleon, 75001
Zeker één van de grootste gebouwen in Parijs. Het Louvre ging voor het eerst open in 1793. U vindt er nu een permanente collectie van meesterwerken uit heel de wereld. Maar het meest bekende werk, dat in het Louvre hangt is natuurlijk de Mona Lisa.

Als u geen tijd heeft om naar binnen te gaan en al die prachtige werken te gaan bekijken, dan is het nog steeds de moeite waard om even langs het Louvre te lopen. Ook buiten is het adembenemend mooi. Een eyecatcher is de glazen pyramide, die in 1988 is gebouwd tijdens de renovatie van het Louvre.

Centre Pompidou (Musee National d'Art Moderne)
Adres: Rue St Martin, 75004
Centre Pompidou is geopend in 1977. Het een avant-garde gebouw. Niet iedereen vond het gebouw even mooi. In 2000 is het gebouw gerenoveerd en is het zelfs één van de belangrijkste culturele centra geworden in Parijs. De Pompidou herbergt nu het nationale museum van moderne kunst, maar nog veel meer zoals het centrum voor industrieel ontwerp, een publieke bibliotheek enz.

Notre Dame Cathedral
Adres: Place du Parvis-Notre Dame, 75004
Op Ile de la Cite, een klein eilandje, staan het gerechtsgebouw en één van de meest belangrijke bezienswaardigehden van Parijs: de kathedraal van de Notre Dame. De kathedraal is gebruikt voor veel belangrijke historische moment in de Franse historie. Zo heeft Napoleon zichzelf er tot  'Emperor of France' gekroond.

Place de la Concorde
Gesitueerd tussen de Champs Elysees en de Tuileries tuinen. Vanaf hier prachtige vergezichten over de Seine, de Sacre Coeur en de Eiffel Toren.

Disneyland® Paris
Voor familie entertainment gaat u naar Disneyland Paris. Disneyland Paris ligt op zo'n 20 minuten van Parijs in Marne La Vallee. Disneyland is dan wellicht minder een bezienswaardigheid en het ligt niet in Parijs, maar het is wel héél erg leuk om Disneyland 'vast te plakken' aan een stedentrip Parijs. Na het zien van diverse musea is het ook wel leuk om even helemaal uit u dak te gaan.

Onder de tips vindt u ook een pagina die geheel is gewijd aan Disneyland Paris. Hier vindt u ook diverse aanbieders van Disneyland vakanties. Busreizen, treinreizen, entreekaarten voor Disneyland en leuke aanbiedingen. Klik hier.