Trein

Met de trein naar Parijs. Een treinkaartje van de Thalys naar Parijs is er al vanaf 35 euro voor een enkele treinreis. Heel voordelig dus naar de Franse hoofdstad.

De trein naar Parijs hoeft helemaal niet duur te zijn. Zoals aangegeven boekt u al een enkele treinreis vanaf 35 euro per persoon. U staat dan midden in de wereldstad Parijs en kunt beroemde bezienswaardigheden gaan bekijken zoals het Louvre museum, de Notre Dame, Champs Elysées, de Eiffeltoren en het Quartier Latin.

De trein rijdt zo'n 8-10 x per dag rechtstreeks naar Parijs. Dat is nog eens voordelig, snel en relaxed vervoer (geen lange files, niet wachten op het vliegveld en niet die lange busreis!

De reistijd vanuit Nederland naar Parijs is afhankelijk van uw opstapplaats. Vanaf Amsterdam bent in ongeveer 3 uur en 20 minuten in hartje Parijs (station Gare du Nord). Vanuit dit station kunt u uw weg vervolgen door Parijs met het openbaar vervoer. De trein (Thalys) vertrekt vanuit Amsterdam Centraal en stopt op Schiphol en Rotterdam Centraal. Eenmaal in Parijs bent u zo bij alle bezienswaardigheden.

U kunt treinreizen naar Parijs inclusief en exclusief accommodatie boeken. Hieronder vindt u een overzicht van gerenommeerde aanbieders:

Trein naar Parijs inclusief accommodatie:

Treinkaartjes Parijs:

Parijs heeft diverse treinstations. De bekendste / grootste 6 stations zijn:

  1. Station Gare du Nord
  2. Station Gare de Lyon, in het 12e arrondissement van Parijs (elk jaar 83 miljoen passagiers).
  3. Station Gare de Austerlitz, in het 13e arrondissement (elk jaar 25 miljoen passagiers).
  4. Station Gare de Saint Lazare, in het centrum van Parijs (2e station van Parijs gemeten in passagiers).
  5. Station Gare de  L'Est, in Parijs Oost.
  6. Station Gare de Montparnasse, in het 15e arrondissement.

 

Wanneer u de trein naar Disneyland Paris wilt boeken, dan kunt u ook terecht bij NSHispeed. De trein brengt u echt in het attractiepark in Marne La Vallée.