Uitgaan

Het uitgaansleven van Parijs: de leukste café's, bars en discotheken en clubs van Parijs. Tip: Bezoek de Moulin Rouge tijdens uw stedentrip Parijs, een prachtige show en een heerlijk diner.

Parijs is niet alleen de stad van het licht, maar ook van het geluid, de muziek en de dans. U vindt in Parijs relaxte bars, high-tech clubs en sfeervolle jazz café's. Ook is er vollop cabaret te zien. In de wijk Le Marais zijn veel gelegenheden, die worden bezocht door gay mannen en vrouwen.

Jonge clubgangers vindt u in rue Oberkampf en de buurt van Bastille. Als geld geen rol speelt, dan kunt u 's avonds uitgaan in één van de chique gelegenheden aan de Champs-Elysées. U vindt hier overigens ook veel rijke toeristen. De Buddha Bar is een heerlijke plaats om te zien en gezien te worden. Als u simpelweg wilt dansen, dan is Queen 'the place to be'. Queen is één van de beste en meest bezochte uitgaansgelegenheden van Parijs.

Hieronder een overzicht van 8 gave dance clubs in Parijs:

  1. Les Bains, pas gerenoveerde dance club
  2. Batofar, funky!
  3. Le Cab, ultra moderne dance club vlakbij het Louvre
  4. Barrio Latino
  5. Rex club, al sinds de tachtiger jaren een Parijse 'dansfabriek'
  6. Le Queen, gayfriendly
  7. Le baron
  8. Bus Palladium, trendy dansmuziek

Uitgaan in de Moulin Rouge

In 1889 opende de Music-Hall die later de Moulin Rouge zou gaan heten. De Music-Hall was gevestigd in de Jardin de Paris aan de voet van Butte Montmartre. Toen al waren er overal spiegels en optredens van prachtige vrouwen.

De show vond niet alleen binnen plaats, maar ook buiten. De eigenaren van de Music-Hall waren Charles Zidler en Joseph Oller. Zij waren het, die hun tent de bijnaam 'het eerste vrouwenpaleis' gaven. Ze waren ervan overtuigd, dat de Moulin Rouge de beroemdste tempel voor dans en muziek zou worden. Ze hebben aardig gelijk gekregen.

De Moulin Rouge heeft ook een beroemde keuken. Je kunt er werkelijk voortreffelijk eten. Laurent Tarridec is de huidige chef-kok. Hij heeft in zijn carriere al 2 Michelin sterren in de wacht gesleept. Tarridec gaat alleen maar voor de beste producten en zijn gerechten zien er uit als kunstwerkjes. Bijna net zo mooi als de danseressen van de Moulin Rouge.

Adres en telefoonnummer, Moulin Rouge:
Bal du Moulin Rouge
82, Boulevard de Clichy
75018, Parijs
Tel: +33 (01) 5309 8282
Fax: +33 (01) 4223 0200

Entreeprijzen, show en diner (diner elke avond om 19:00 gevolgd door een show om 21:00):**
French-Cancan: circa € 125.00*
Toulouse-Lautrec: circa € 140.00*
Belle-Epoque: circa € 155.00*
* inclusief een halve fles Champagne bij elk menu

Show met champagne (zonder diner):**
om 21.00: circa € 89.00
om 23.00: circa € 79.00

Let op: Kinderen onder de zes jaar niet toegestaan.

** De gegeven prijzen zijn richtprijzen. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.