Disneyland Parijs nieuw bezoekersrecord

Disneyland Parijs bestaat dit jaar 20 jaar en is met een nieuw bezoekersrecord van 16 miljoen, de nummer 1 van Europese pretparken.

Disneyland Paris bezoekersrecord maar toch verlies
Disneyland Paris bezoekersrecord maar toch verlies

De 20e verjaardag van Disneyland Parijs en de nieuwe attracties en grote renovaties in de 2 parken en de diverse hotels hebben ervoor gezorgd, dat er meer bezoekers het park hebben bezocht. Dit terwijl het attractiepark aan het begin van 2012 nog in een crisis zat. Vorig jaar haalde Disneyland Parijs ook al een record met 15,6 miljoen bezoekers.

De meeste bezoekers van Disneyland Parijs zijn Franse klanten (52%). Het nadeel voor Disney is, dat de Fransen vaak niet in de hotels verblijven. Na de Fransen komen de Engelsen, gevolgd door de Spanjaarden. Maar door de economische crisis komen er minder Spanjaarden en Italianen naar Parijs. De inkomsten van de hotels zijn gestegen door een prijsverhoging. De uitgaven van de bezoekers zijn nagenoeg gelijk gebleven.

Ondanks dat er steeds meer bezoekers zijn in Disneyland Parijs is de bezettingsgraad van de hotels wel wat teruggelopen. Dit komt omdat de bezoekers door de crisis gemiddeld 1 dag minder in de Disney hotels verblijven. Disneyland Parijs blijft rode cijfers schrijven, want ondanks het succes werd voor de 13e van de 21 geregistreerde cijfers verlies geleden door het pretpark.

Gepubliceerd: 13 november 2012
Door: Stedentrip-Parijs.nl redactie